راهنمای خرید یونیت دکترفیش :
نگهداری از دکتر فیش در آکواریوم به نظر کار آسانی می رسد، دکتر فیش ماهی مقاومی است و احتمالا کار سختی نخواهد بود!!
اما نه مسئله به این جا ختم نمی شود. احتمالا تا به حال در خانه آکواریوم داشته اید، یا حداقل با آکواریوم آشنا هستید، آکواریوم ها در اندازه های مختلفی هستند که به فراخور آن اندازه از لوازم نگهداری برای ماهی ها بهره می برند. فیلتر، پمپ هوا، پدهای آشغالگیر، فیلتر های کف ، گرمکن یا بخاری و دیگر موارد.
در مورد دکتر فیش دیگر مسئله فقط یک آکواریوم ساده نیست ، شما در آکواریوم منزلتان پا نمی کنید!!
آکواریوم و لوازم مورد نیاز برای نگهداری دکتر فیش فرق می کند. حتی اگر برای منزل استفاده می کنید.
وجود فیلتر های مناسب، فیلتر اشعه UV ، سیستم های گردش آب در آکواریوم های دکتر فیش حیاتی است.
بخصوص اگر شما می خواهید از دکتر فیش کسب درآمد کنید بهتر است حتما در مورد تهیه لوازم نگهداری دکتر فیش خوب تحقیق کنید.
از این پس به صندلی، آکواریوم و لوازم نگهداری از دکتر فیش می گوییم یونیت دکتر فیش.
یونیت های دکتر فیش باید دارای تجهیزات کاملی باشند تا هم مشتری شما از فیش اسپا لذت ببرد و هم این که نگهداری ماهی دکتر فیش برای شما کار سختی نباشد.
هر چه باشد قرار است مشتری ها پای خود را درون یک آکواریوم بگذارند ، بنابراین باید مراقب سلامت آن ها و جلب اطمینانشان باشید.
برای تهیه یونیت های دکتر فیش چند نکته زیر را هنگام خرید حتما در نظر بگیرید:
تمیز نگهداشتن آب :
تمیز بودن آب برای مشتری های شما بسیار مهم است، همانطور که برای خود شما از اهمیت بالایی برخوردار است، در یونیت های دکتر فیش باید دو گونه مواد برای تمیز کردن آب بکار رود.
فیلتر های مکانیکی:
فیلتر های مکانیکی برای گرفتن آشغال های بزرگ است، این فیلتر ها در یونیت های دکتر فیش آشغال های آکواریوم را به خود جذب می کند. آشعال ها در یونیت دکتر فیش تشکیل یافته از تکه های پوست و مدفوع ماهی است. فیلتر های مکانیکی متنوعی در بازار است که مطمئنا هر چه بیشتر پول بدهید راحت تر خواهید بود و مدت زمان بیشتر برای شما کار می کند. فیلتر های خارجی پنبه ای پیشنهاد ما برای فیلتر مکانیکی در یونیت های دکتر فیش است. هم منافذ باریکی دارد و هم دیر راه آب را سد می کند، بنابراین کمتر نیاز به شستشو دارد و بیشتر تمیز می کند، البته انواع خارجی آن گران هستند.
فیلتر شیمیایی :
فیلتر های شیمیایی تمام موادی در فیلتر هستند که با فعل و انفعالات شیمیایی درون آب به گندزدایی و از بین رفتن مواد مضر کمک می کنند. موادی مثل آمونیاک ، نیترات و نیتریت که باعث بوی بد آب و کدر شدن آب هستند. انواع فیلتر های شیمیایی در بازار موجود است که باید در یونیت های دکتر فیش به دلیل چرب شدن آب و همچنین کثیفی حاصل از عوامل خارجی دقت زیادی کرد که حتمال فیلتر های شیمیایی مناسبی استفاده شده باشند.
فیلتر اشعه UV:
فیلتر اشعه فرابنفش یا UV در هر آکواریومی استفاده نمی شود، بسیار گران است و البته در صورت استفاده نادرست سرطان زا، حتی ممکن است ماهی ها را به کشتن دهد، استفاده زا فیلتر فرابنفش در یونیت های دکتر فیش بسیار ضروری است. بسیاری از کشور ها استفاده از فیلتر اشعه UV را در یونیت های دکتر فیش اجباری کرده اند. در این فیلتر با تابیدن اشعه به آبی که در حال عبور از فیلتر است تمام باکتری ها نابود می شوند، هم باکتری های مفید و هم مضر، دقیقا مثل اتاق عمل .
حتما در هنگام خرید یونیت های دکتر فیش از کار کردن فیلتر اشعه UV در آن اطمینان حاصل کنید، دقت کنید که طریقه استفاده از آن را از فروشنده بخواهید چون نباید همیشه روشن بماند و البته نباید به بیرون از آکواریم بتابد و در معرض دید انسان باشد.
ضد آب بودن بدنه:
مطمئنا یونیت دکتر فیش در معرض قرار می گیرد، پاشش آب به زیر آکواریوم و احیانا آب دادن آکواریوم ها اجتناب ناپذیر است. بهتر است در هنگام خرید توجه کنید که جنس بدنه یونیت ضد آب باشد. توجه کنید که جنس ام دی اف در اثر آب خوردن مدام باد کرده و می پوسد ، حتما با فروشنده های جنس های ام دی اف که می گویند ضد آب است برخورد کرده اید، بله ضد آب بودن برای یکبار آب خوردن ایرادی ندارد، اما برای یونیت دکتر فیش که کلا با آب سر و کار دارد نه! جنس های مختلفی را می توان جایگزین ام دی اف کرد، PVC یا ورق های فومیزه، لترون و دیگر متریال های ضد آب. مغز ورق های فومیزه از پلاستیک است که کاملا ضد آب است، حتی اگر تمام مدت آن را غرق در آب کنید. قیمت ورق های PVC یا فومیزه به نسبت دیگر جنس های ضد آب به صرفه است. این ورق ها خیلی شبیه به ام دی اف هستند اما نشانه آن ها مغز سفید آن هاست. بنابراین در هنگام خرید توجه کنید که مغز ورق سفید باشد.
لوازم را بطور کامل بخواهید:
موقع خرید یونیت های دکتر فیش حتما به این نکته توجه فرمایید که لوازم نگهداری را از فروشنده بطور کامل بخواهید. چون بعدا در نگهداری ماهی ها دچار مشکل خواهید شد. گاهی برای نداشتن یک توری ساده گرفتن ماهی ها منجر به کثیف شدن کف کل سالن می شود.
لوازم مهم در نگهداری ماهی:
توری: برای گرفتن ماهی ها یا برداشتن تلفات ماهی
گرمکن: برای در امان ماندن ماهی ها از سرما در روزهای سرد سال
دماسنج: حتما باید راهی باشد تا شما از دمای آب مطلع باشید چرا که در نگهداری ماهی ها از اهمیت بالایی برخوردار است
غذای ماهی: دکترفیش علاوه بر پوست پا باید غذای مقوی بخورد، اما توجه کنید که حتما غذای مخصوص دکترفیش تهیه کنید گاهی غذای پروتئین دار ماهی ها را می کشد!
داروهای مورد نیاز: بعضی دارو ها بسیار مهم هستند، داروهای راه اندازی، ضد عفونی، ضد کلر و نداشتن دارو در زمان و مکان مناسب شاید 10 برابر قیمت خود دارو به شما ضرر بزند.
حتما یونیت را با ماهی تهیه کنید:
درست کردن یک یونیت دکتر فیش کار سختی نیست! یک نجار هم می تواند این کار را انجام دهد. اما نجار ها اطلاعات خوبی در مورد ماهی ها ندارند!
بهتر است یونیت دکتر فیش را از جایی تهیه کنید که بتواند به شما خدمات پس از فروش ارائه دهد، اگر ماهی ها در یونیت تلفات دادند به داد شما برسد، اگر نتوانستید از پس تمیز کردن یونیت دکتر فیش برآیید خدماتی مانند سرویس دوره ای به شما ارائه کند، پاسخگو باشد و مطمئن.
بنابراین اگر یونیت را از جایی تهیه کنید و ماهی را از جای دیگر، دستتان به هیچ جا بند نخواهد بود. نمی توانید متوجه شوید جنس ماهی ایراد داشته یا فیلتر های تصفیه یا نگهداری شما ! هر یک تقصیر را به گردن دیگری می اندازند.
شرکت هایی هم هستند که حتی ماهی را بدون یونیت نمی فروشند! احتمالا حوصله دردسر ندارند!
نکات پایانی:
یونیت های دکتر فیش در عین سادگی کارکرد دارای فوت و فن های خاصی هم هستند. مراقب باشید که همه را خوب یاد بگیرید تا بتوانید درآمد خوبی از دکتر فیش کسب کنید.
در خرید خود دقت کنید و بیشتر از این که به قیمت ها توجه کنید کارایی یونیت و موارد فنی را از فروشنده بپرسید، اگر خودتان هم آشنایی ندارید کار را به یک آشنای نزدیک مورد اطمینان و البته فنی بسپارید تا برای شما خرید کند.
خرید یونیت دکتر فیش می تواند بهترین نقطه شروع درآمدی شما باشد پس با تحقیق کامل جلو بروید تا ناامیدتان نکند.
امیدوارم مطالب کمک کند که این کسب و کار در ایران رونق بیشتری بگیرد.
باتشکر
حمید اسدالهی
مدیر مسئول وب سایت ایران فیش اسپا